Varmt välkommen att kontakta oss:     020-1707101     Support@dieselspecialisten.se

 

Köp- och leveransvillkor

 

Allmän information

Dieselspecialisten (Nedan förtydligad med DIESELSPECIALISTEN) säljer produkter motsvarande originalkvalitet och reserverar sig för slutförsäljning, prisändringar och eventuella skrivfel som kan finnas på vår hemsida eller i annat marknadsföringsmaterial. Vi reserverar oss även för att de bilder på produkter vi visar på vår hemsida eller i övrig marknadsföring kan bestå av exempelbild eller på annat vis inte stämma överens med hur produkten ser ut i verkligheten.

 

Priser
Moms ingår i priset med f.n. 25%.

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/63921/sv_se/checkout (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

 

- Klarna Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

- Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor

Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

 

- Förskottsbetalning

Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. (Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning)

 

Konsumentköpslagen, privata kunder

DIESELSPECIALISTEN tillämpar Konsumentköplagen (SFS 1990:932) och Distansavtalslagen gentemot konsumenter. Som konsument har du därmed alla de rättigheter som omnämns i dessa lagar. Vid eventuell försening av produkter så har du som kund rätt att häva köpet om den nya föreslagna leveranstiden inte godtas. Har förskottsinbetalning gjorts för en produkt som får försenad leverans så har du möjlighet att häva köpet och pengarna kommer att återbetalas inom senast 20 dagar.

 

Köplagen, juridiska kunder

DIESELSPECIALISTEN tillämpar Köplagen (SFS 1990:931) gentemot juridiska personer, dvs. näringsidkare. Som näringsidkare har du därmed alla de rättigheter som omnämns i Köplagen.

 

Försäljning till minderåriga

DIESELSPECIALISTEN bedriver ingen försäljning av produkter till personer som under 18 år.

 

Garanti

På renoverade produkter lämnar DIESELSPECIALISTEN 1 års garanti på produktions och materialfel om max 3000 mil om inget annat anges. På begagnade produkter lämnas individuell garanti beroende på typ av produkt och skick på produkten.

På begagnade motorer lämnas 6-12 månaders garanti på motorblocket och topplocket. Ingen garanti lämnas på eventuellt övrigt medföljande komponenter. Exempel på komponenter som ej omfattas av garantin är bränsleförsörjning, dieselpump, spridare, glödstift, frikoppling, svänghjul, tändsystem, avgasrening, grenrör, turboaggregat, insugningsrör, kamrem, remmar, spännrullar, löprullar, egr-ventiler eller dylikt. Om dessa komponenter inte passar eller motsvarar den gamla motorn ska den gamla motorns komponenter användas. DIESELSPECIALISTEN tar ingen eventuell kostnad för överflytt av komponenter. Kamremmen ska bytas innan motorn monteras. Kvitto ska uppvisas på att kamremmen är utbytt för att garantin ska gälla.


Vid köp av automatväxellåda ska oljekylaren bytas i samband med växellådsbytet för att garantin skall gälla. Kvitto på detta kan komma att krävas vid en eventuell reklamation.
Garantin börjar gälla först när fakturan är fullbetald. Detta gäller dock inte om Klarna delbetalning/konto valts via vår webbutik.
 

Reparationsarbeten inom garantitiden får inte utföras eller ens påbörjas utan DIESELSPECIALISTEN’s medgivande. I annat fall upphör garantin att gälla. Reklamerade produkter ersätts inte om skadorna orsakats av felaktig montering, felaktig skötsel, trimning och eller annan modifiering av produkten. Garantin gäller heller inte om delarna används till någon typ av motorsport. Reklamerad produkt ska returneras till DIESELSPECIALISTEN för inspektion. Vi ersätter inga hyrbilskostnader under tiden. Efter inspektion och utlåtande av DIESELSPECIALISTEN har kunden rätt att begära den reklamerade produkten i retur för utlåtande av en opartisk instans. Vid en eventuell tvist har DIESELSPECIALISTEN som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Konsumenten skall reklamera en felaktig vara inom skälig tid från denne märkt eller borde märkt felet. Vid en godkänd reklamation ersätter vi med en likvärdig produkt. Arbetskostnader och andra ekonomiska förluster till följd av en godkänd reklamation ersätts inte. Undantag är dock om Dieselspecialisten rekommenderat er en verkstad. För att ta reda på vilka dessa verkstäder är, och var i Sverige dom finns, vänligen kontakta oss via support@dieselspecialisten.se
 

Bärgningskostnader, resekostnader, övernattningskostnader, hyrbilskostnader, förlust i näringsverksamhet ersätts inte. Förluster beroende på personskada, förmögenhetsskada eller skada på annan egendom ersätts ej.

 

Felaktig produkt

Vid beställning i e-butiken är du som kund ansvarig för att jämföra originalnummerna med nuvarande del. Vi ersätter aldrig arbetskostnad för att en felaktig produkt monterats. Det är därför viktigt att kund noggrant kontrollerar så produkten är korrekt och motsvarar er nuvarand reservdel. För lagerförda produkter har du som konsument 14 dagars ångerrätt vilket innebär att du vid felbeställning betalar för fraktkostnaden. Vid beställningsvaror kan det tillkomma en avgift på upp till 25% av produktens nettopris för att ersätta leveranskostnader och administrationsavgifter mellan oss och våra leverantörer. Kontrollera att rätt produkt erhållits innan montering påbörjas – Dieselspecialisten ersätter inte kostader som tillkommer för att felaktig produkt monterats (Arbete, material, försening, övernattning på hotell etc.)

 

Returer

Vid returer och reklamationer ska kunden i första hand kontakta DIESELSPECIALISTEN via mejl eller telefon.

Returavgift på 20% av produktens nettopris kan komma att debiteras om produkten är en beställningsvara. Ångerrätten gäller endast om varan är i väsentligen oförändrat skick. Returrätt gällande aldrig monterad dieselutrustning.

 

Stommar

Som en garanti för att få tillbaka den gamla stommen tar DIESELSPECIALISTEN, utöver priset, ut en deposition motsvarande 20-30% av priset. När DIESELSPECIALISTEN erhållit stommen återbetalas hela depositionen med vissa undantag:

•                          Synliga skador på stommen eller orsakad skada på transportram och utvändigt emballage.

•                          Underlåtenhet att returnera transport ram eller emballaget som varan erhölls i.

•                          Retur av stomme som inte motsvarar produkten kunden erhöll av DIESELSPECIALISTEN.

•                          Kylvätska/motorolja kan leda till läckage under transporten. DIESELSPECIALISTEN förbehåller sig rätten att debitera en avgift för sanering av transportfordonet vid läckage av miljö och hälsoskadliga vätskor.

•                          Om motorn tidigare varit modifierad invändigt och/eller tagit stor invändig skada och därmed inte kan återsällas enligt originaltillverkarens specifikationer.

Stommen ska returneras till DIESELSPECIALISTEN inom 30 dagar om inget annat anges. I annat fall förfaller depositionen DIESELSPECIALISTEN.

 

Montering av produkt

Kontrollera alltid före påbörjat monteringsarbete att ni erhållit rätt produkt. Kostnader för montering/demontering av felaktig produkt ersätts inte. Vid köp av renoverad eller ny motor står DIESELSPECIALISTEN inte för kostnader gällande överflyttning av detaljer som inte stämmer med gamla motorn t.ex. oljetråg, ventilkåpa eller annan kringutrustning .

 

Prisgaranti

DIESELSPECIALISTEN erbjuder prisgaranti på alla våra produkter. För att erhålla prisgarantin krävs en skriftlig offert från någon av våra konkurrenter där priset på varan framgår tydligt. Prisgarantin gäller likvärdiga produkter. Garantin på varan måste minst vara densamma som erbjuds av DIESELSPECIALISTEN.

 

Leveransvillkor

DIESELSPECIALISTEN är inte skadeståndsskyldiga vid försenat eller uteblivet gods. Leveranstiden som är angiven är en uppskattad leveranstid. Om godset är skadat eller förkommet ska anmälan i första hand göras till transportföretaget. Reparation av skadat gods får inte utföras eller ens påbörjas utan DIESELSPECIALISTEN's medgivande.

 

Drift & produktion:
Wikinggruppen
Produkter

Information

Handla