DIESELSPECIALISTEN NORDEN AB

Vi på dieselspecialisten har lång och gedigen erfarenhet av dieseldrivna fordon, där allt inom motorer, insug, Topplock, dieselpumpar, dieselspridare, turboaggregat, växellådor etc. ingår i vårt sortiment. Tack vare ett brett och långt samarbete med Europas och världens ledande fabriker inom dieselutrustning och turboaggregat har vi snabba leveranser, generösa garantier och kunskap utöver det vanliga. Givetvis har vi även produkter till lastbilar, lantbruk, bussar och industrimaskiner. 

 

 

Support via mail & per telefon mellan 8-17. Kontakta oss för att erhålla din offert!

Kontakta oss

Välkommen!

 

 

Dieselspecialisten

 

 

Dieselspecialisten Norden AB marknadsför och bedriver både import och export av nya och fabriksrenoverade reservdelar till alla dieseldrivna fordon. Våra produktkategorier består i huvudsak av motorer, topplock, turboaggregat och övriga motordelar så som insug - Med eller utan VDO motor, bränslepumpar & dieselspridare, växellådor och dieselpartikelfilter (Även kallat DPF).

Vi är en av få i Norden som uteslutande säljer originaldelar och har aktivt valt bort eftermarknadsprodukter och billiga kopior, trots att även dessa ibland kan hålla hög kvalitet. Anledningen är helt enkelt att eftermarknadsprodukter ofta har en betydligt mer ojämn kvalitet än original och med sämre garantivillkor för dig som konsument.

Eftersom vi valt att specialisera oss på dieseldrivna fordon har vi ett väldigt nära samarbete med världsledande fabriker inom detta området och kan på så vis leverera fabriksnya och renoverade originalprodukter med upp till 60% lägre pris än hos andra originalåterförsäljare. Det beror givetvis på vårt unika samarbete med fabrikerna, men också då antalet reklamationer i princip är obefintliga då våra produkter håller väldigt hög kvalitet. Vi arbetar dagligen för att hålla nere våra omkostnader, och samtidigt spara på miljön. Detta gör vi främst genom att återanvända packmaterial och kartonger som fortfarande är i sådant skick att produkterna kan transporteras väl förslutet och utan förhöjd risk för transportskador. Vi använder ett 100% digitaliserat system där alla inkommande papper och fakturor går via en elektronisk postbox och vi skickar 99% av våra brev via e-post eller andra digitala lösningar. Förutom att vårt arbetssätt och våra rutiner sker med miljön i åtanke, bidrar alla dessa små besparingar till kraftigt reducerade omkostnader, vilket vi direkt “ger bort” i form av konkurrenskraftiga priset.

Eftersom vi är så pass övertygade om att produkterna håller högsta möjliga kvalitet, erbjuder vi alla våra kunder ett till två års funktionsgaranti på samtliga av våra produkter - Helt utan begränsad körsträcka. Dessutom erbjuder vi dig en högst unik lägst-pris-garanti där vi, förutom att matcha konkurrenternas pris, sänker priset med ytterligare 10% i samarbete med våra leverantörer. Det enda vi kräver är en skriftlig offert från en av våra konkurrenter och att produkten är original (Ej eftermarknad eller sk. “rekonditionerade” produkter).

Så vad är då skillnad på renoverat och rekonditionerat? - Där finns ingen lagstiftning kring huruvida en rekonditionerad produkt (dvs. “upprustad”) får kallas renoverad eller ej. Det gör tyvärr att många andra leverantörer i främst Sverige importerar rekonditionerade produkter och säljer dom som “renoverade”. En rekonditionering innebär att man inspekterar produkten, byter ut trasiga delar och blästrar utsidan på produkten för att den ska se fräsch ut. I verklighet betyder det att du köper en begagnad motor, som kanske till och med gått längre än din befintliga produkt, men som är lagad, kontrollerad och uppfräschad. Dessa delar säljs ofta som renoverade och till priser som om dom vore renoverade enligt konstens alla regler. Hos Dieselspecialisten behöver du aldrig oroa dig för att få en begagnad produkt såvida du inte ber om det (För givetvis kan vi leverera det också). Våra renoveringar utförs av originalauktoriserade fabriker och alltid med fabriksnya originaldelar. Vissa invändiga delar inspekteras, slipas, planas & poleras. Delar som återanvänds är enbart de som anses kunna hålla lika länge som en ny reservdel hade gjort. Eftersom alla komponenter blir utbytta, rengjorda, inspekterade och installeras med nya packboxar/lager/packningar/o-ringar etc. så innebär det att precis allt är nytt, genomgånget och renoverat. Ofta håller en original renoverad motor eller reservdel en högre kvalitet än en fabriksny original eftersom den renoverade delen är, om möjligt, förstärkt vid känsliga punkter och det är alltid den senaste tekniken som används.

 

Det är så vi tycker att man skapar en hållbar reservdelsmarknad där alla parter vinner. De största vinnarna är dock miljön och din plånbok!

Givetvis erbjuder kostnadsfri support över mejl och telefon, helt utan krav på motprestation eller beställning. Skicka gärna ett mejl med dina frågor samt dina kontaktuppgifter så återkommer vi så snart vi hunnit titta på ärendet.

 

 

 

Varmt välkommen till Dieselspecialisten Norden AB

010 - 139 19 30 - info@dieselspecialisten.com

Kontakta oss

 

 

 

 

Drift & produktion:
Wikinggruppen
Produkter